JKA - Český svaz karate

JKA

Český svaz karate - JKA

Main banner

Banner right

Obsah

Navi menu

Ranking JKA + Nominace

Muži kumite
1
Soukup Matyáš
123
2
Lozsi Marton
93
3
Lev Šimon
82
Ženy kumite
1
Žůček Magdalena-Anne
144
2
Soukupová Michaela
113
3
Konečná Sára
79
Muži kata
1
Beneš Daniel
203
2
Hána Tomáš
156
3
Matoušek Daniel
154
Ženy kata
1
Tesařová Kristýna
158
2
Konečná Sára
132
3
Prajzlerová Marie
126
Klikni pro kompletní ranking..

Japonská asociace karate:

JKA

Partneři:

NSA ČUBU Gasshuku FREE BULL

Page

Mistrovství Evropy ESKA 2017

24.-26.11. 2017
Fotogalerie z ME

O víkendu 24.-26.11. 2017 se ve městě Matosinhos (Portugalsko) konalo ME ESKA (European Shotokan Karate-Do Association). Naši výpravu čítalo celkem 21 závodníků a 4 koučové.

V kategorii youth (14 -15 let) se z děvčat na 3. místě v kumite individual umístila Aneta Zítková. Ve stejné věkové kategorii, ale mezi chlapci se podařilo Martinu Přechovi získat 1. místo v disciplíně kata individual.

Ve starší kategorii (kadeti 16 -17 let) excelovala Kristina Bosáková 3. místem v kumite individual a 4. místem v kata individual. Mezi kadetky vybojovala velký úspěch v kumite i Alice Anderlová, které bohužel jen o vlásek uniklo vítězství ve finálovém zápase a nakonec obsadila krásné 2. místo. Zlatou medaili pak děvčata vybojovala v kumite týmu kadetek ve složení Alice Anderlová, Kristina Bosáková a Kristýna Tesařová.

Alice Anderlová ukázala, že se neztratí ani v juniorské kategorii, jelikož v kumite individual skončila na vynikajícím 5. -8. místě, což je vzhledem k jejímu věku velmi dobrý výsledek. Kumite tým juniorů i juniorek obsadil 3. místo. Dívčí tým nastoupil ve složení Alice Anderlová, Kristina Bosáková a Klára Kovářová. Za chlapecký tým pak nastoupili Daniel Beneš, Martin Hána a Oliver Simon. Velkým a zároveň milým překvapením se mezi juniory stal Daniel Beneš, který ukázal svého bojového ducha a v kumite individual v juniorské kategorii obsadil skvělé 5. - 8. místo.

V seniorské kategorii pak výbornou formu potvrdila Lucie Köppelová, která v kumite individual skončila na 3. místě a v kata individual na 4. místě. Ženský kumite tým, tak jako ty juniorské, také obsadil 3. místo, kdy za tým nastoupily Jana Havláková, Lucie Köppelová a Klára Kovářová.

V hodnocení států, podle počtu získaných medailí jsme skončili na úžasném 5. místě, což svědčí o kvalitní přípravě našich závodníků.

Text: Marie Prajzlerová
Foto: Marie Prajzlerová

Mistrovství Evropy ESKA 2017 Mistrovství Evropy ESKA 2017 Mistrovství Evropy ESKA 2017 Mistrovství Evropy ESKA 2017
 

Japonská asociace karate (anglicky Japan Karate Association) je jedna z největších organizací Šótókan karate na světě (více než 100 zemí) a je také nejstarší organizací, která je v provozu od svého založení (v roce 1949) až do současnosti.

Historie

JKA založil roku 1949 Masatoši Nakajama a první trenér byl Gičin Funakoši. Nakajama v roce 1987 zemřel a JKA se začala rozpadat. Slavní trenéři jako Taidži Kase, Širai Hiroši, Masao Kawasoe, Mikio Jahara, Abe Keigo a ASAI Tecuhiko se od JKA odtrhli a založili své vlastní organizace. Od roku 2001 má JKA nové sídlo v Bunkjó v centru Tokia.

Zásady

JKA má za cíl studium, výuku a rozšíření karate v Japonsku i po celém světě. Další cíl je zlepšování veřejného zdraví a udržení zdravého sportovního ducha. Tento koncept byl založen roku 1956 svými instruktory. JKA je asociace všech stylů karate. Funakoši odmítal jakékoliv soutěže v karate. Nakajama klade velký důraz na původní hodnoty karate, ale soutěže karate bere jako součást karate.

Zdroj: cs.wikipedia.org