JKA - Český svaz karate

JKA

Český svaz karate - JKA

Main banner

Banner right

Obsah

Navi menu

Ranking JKA + Nominace

Muži kumite
1
Soukup Matyáš
123
2
Lozsi Marton
93
3
Lev Šimon
82
Ženy kumite
1
Žůček Magdalena-Anne
144
2
Soukupová Michaela
113
3
Konečná Sára
79
Muži kata
1
Beneš Daniel
203
2
Hána Tomáš
156
3
Matoušek Daniel
154
Ženy kata
1
Tesařová Kristýna
158
2
Konečná Sára
132
3
Prajzlerová Marie
126
Klikni pro kompletní ranking..

Japonská asociace karate:

JKA

Partneři:

NSA ČUBU Gasshuku FREE BULL

Page

Historie JKA

Článek z časopisu Fighter´s magazín

Trenéři ve škole - projekt na podporu sportování dětí

​Program Trenéři ve škole je založen na propojení sportů, které v pravidelné rotaci ve standardních hodinách tělocviku na 1. stupni základních škol nabízejí dětem pestrou pohybovou činnost. Tím vytváří pozitivní vztah detí k pohybu a dochází i ke zlepšení vzdělanosti společně s dosažením mentálního a fyzického zdraví.

Jedním ze základních principů programu je zákaz náborů. Netlačí děti do konkrétního sportu, ale nechá je vyzkoušet různé sporty, aby si později samy vybraly. V hodinách tělesné výchovy je cílem projektu rozpohybovat všechny děti, ne jen ty nadané. Klade se důraz na spolupráci s učitelkami a zapojujeme je co nejvíc do samotných cvičení a her. K tomu slouží i pravidelné interní vzdělávání, které je klíčem k udržení kvality a náboje v práci s dětmi.


mezi zapojené sporty patří:

  • Americký fotbal

  • Basketbal

  • Gymnastika

  • Házená

  • Florbal

  • Fotbal

  • Sportovní tanec

  • Judo

  • Karate

  • Ragby

  • Volejbal

Historie JKA

Z našeho svazu se školení zúčastnilo hned 5 trenérů (Richard Růžička a Martin Hanák za Karlovy Vary, Vladimír Limburský, Daniel Matoušek a Daniel Beneš za Prahu 15), kteří nyní mohou pozitivně ovlivňovat děti ve školách a ukazovat jim, jak prospěšné je se hýbat.

Reprezentační soustředění s Gogita Arkania


V neděli 17.10. proběhlo v tělocvičně SKP Hvěda Karlovy Vary reprezentační soustředění s mistrem světa v kumite WKF, který se letos nominoval v kumite a startoval na olmpijských hrách v Tokyu. Všichni zúčastnění měli vynikající příležitost zatrénovat si pod vedením lektora světové úrovně, který je profesionálním sportovcem a snaží se své znalosti předat dál. Soustředění se skládalo dopoledního a odpoledního tréninku, a jelikož navazovalo na národní pohár a ČNL, který byl v sobotu, věříme, že závodníci si z tohoto nabitého víkendu odnesli maximum. Jsme moc rádi, že se nám příležitost tréninku s panem Gogitou naskytla a doufáme, že to nebylo naposledy.


Gogita Arkania


Gogita Arkania se narodil 26. května 1984 ve městě Tbilisi v Gruzii. Karate se věnuje na profesionální úrovni a nyní je v rankingu v kategorii kumite muži +84 kg na prvním místě. Po poslední části sezóny v Moskvě byl vyhlášen jako grand winner ze sezón 2020 a 2021 Karate 1-Premier League.


zdroj: www.treneriveskole.cz

www.wikipedia.com

www.sportdata.org


napsala : Marie Prajzlerová

foto: Petr Fiala

Historie JKA Historie JKA Historie JKA Historie JKA Historie JKA Historie JKA Historie JKA Historie JKA
 

Japonská asociace karate (anglicky Japan Karate Association) je jedna z největších organizací Šótókan karate na světě (více než 100 zemí) a je také nejstarší organizací, která je v provozu od svého založení (v roce 1949) až do současnosti.

Historie

JKA založil roku 1949 Masatoši Nakajama a první trenér byl Gičin Funakoši. Nakajama v roce 1987 zemřel a JKA se začala rozpadat. Slavní trenéři jako Taidži Kase, Širai Hiroši, Masao Kawasoe, Mikio Jahara, Abe Keigo a ASAI Tecuhiko se od JKA odtrhli a založili své vlastní organizace. Od roku 2001 má JKA nové sídlo v Bunkjó v centru Tokia.

Zásady

JKA má za cíl studium, výuku a rozšíření karate v Japonsku i po celém světě. Další cíl je zlepšování veřejného zdraví a udržení zdravého sportovního ducha. Tento koncept byl založen roku 1956 svými instruktory. JKA je asociace všech stylů karate. Funakoši odmítal jakékoliv soutěže v karate. Nakajama klade velký důraz na původní hodnoty karate, ale soutěže karate bere jako součást karate.

Zdroj: cs.wikipedia.org